Umami Cosmetics Blog

10X veelgemaakte huidverzorging fouten

10X veelgemaakte huidverzorging fouten

Een goede skincare routine is een must voor een mooie, stralende huid. Maar je moet ook weten wat je smeert en wat je juist moet laten. We zijn allemaal wel eens de fout ingegaan als het om huidverzorging aankomt. Niemand is perfect toch? Wij hebben hieronder de meest voorkomende skincare fouten op een rijtje gezet zodat je ze vanaf nu kunt voorkomen.

Droog vs vochtarme huid

Droog vs vochtarme huid

Een doffe, gevoelige huid? Een trekkerig en jeukende gevoel? Herken je deze symptomen dan kan het zijn dat je een droge of een vochtarme, gedehydrateerde huid hebt. Hoewel een droge huid en een vochtarme huid hetzelfde lijken, zijn ze totaal verschillend. Zo heeft een droge huid een tekort aan talg/vet en een vochtarme huid wordt gekenmerkt door te weinig vocht. De cellen in de opperhuid horen 10% vocht te bevatten. Wanneer het minder is, wordt de huid vochtarm genoemd. Een vette huid kan dus ook vochtarm zijn. Een droge en een gedehydrateerde huid hebben allebei een andere verzorging nodig. Het is dus wel belangrijk om na te gaan of je een droge of een vochtarme huid hebt. Wij hebben de verschillen en de oplossingen nog even op een rijtje gezet.

Tips voor mooie handen

Tips voor mooie handen

Een eerste indruk maak je maar één keer en dat wil je natuurlijk zo goed mogelijk doen. Mooie en verzorgde handen horen daar zeker ook bij. Je ziet je handen altijd en ze weerspiegelen wie je bent. Om mooie handen te krijgen en te houden is het van groot belang om ze goed te verzorgen. En dat gaat verder dan alleen een handcrème.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »